Vackert hus i Jämtland säljes eller uthyres

Trivsam och vacker fastighet säljes till högstbjudande med ett bud jag inte kan motstå. :-)

Huset ligger i Nyhem, Bräcke Kommun i Jämtland.
Jag har själv bott här året runt sedan 2004.

Jag kan även tänka mig att hyra ut huset för 6500 kronor i månaden (I hyran ingår alla kostnader för VA, sopor, sotare, vägavgift etcetera.) Tillkommer, ert egna elavtal  Första och sista månadens hyra ska vara inbetald innan inflyttning.

Huset har stor potential. Perfekt för den som är kreativ och vill inreda ett fantastiskt hus efter sitt eget huvud. Passar som året-runt-boende, fritidshus eller mindre hyresfastighet.

157 kvm fördelat på två rum o kök på varje våning. (el fem rum och ett kök nere)  stort lantkök, högt i tak, trägolv och spegeldörrar. Kakelugn och två stycken vedspisar, en på varje våning. Oinredd vind, krypgrund.

Vedspis i köket men även vanlig spis finns. Stort kombinerad toalett/dusch/tvättstuga.

I Nyhem har jägare, skoteråkare o fiskare sitt paradis. Det är 5 kilometer till Gimån med sitt världsberömda fiske och i sjöarna i närheten finns bland annat inplanterad ädelfisk.
På somrarna tar man ett dopp vid någon av de fantastiska sandstränderna i närheten. 120 meter till sjö med fritt fiske.

  Huset har inga vattenburna element utan värms upp med kakelugn och vedspisar samt el-olje-element vid behov. Huset kan kallställas under perioder utan problem.

 Allting finns som tvättmaskin, duschkabin, diskmaskin osv. Kommunalt Vatten och Avlopp.

Nyhem ligger mellan Bräcke och Kälarne. Och åker man över Rissna så är det 5 mil från Brunflo rätt fram tills vägen tar slut i Nyhem

Huset är vackert och ligger med lagomt avstånd från Östersund. Stränderna i trakten är sagolika med sin gula sand och sina sandbottnar. Fisket omkring Nyhem är världskänt.
I övrigt är det bara fantasin som sätter gränser för alla möjligheter till rekreation och aktivitet som denna plats erbjuder.
Som bekant till bergsklättrare kan jag till exempel rekommendera de omkringliggande områdena med omfattande möjligheter till varierande klättring; Kleva på väg mot Gimdalen är t.ex. en outnyttjad resurs för klätterintresserade.
Cirka 150 meter nedanför huset ligger en sjö. Personligen är jag intresserad av kanoting och ser det som en härlig möjlighet att kunna campa på holmarna omkring och det finns även fina vattenstråk att paddla på i anslutning till sjön.
Småviltsjakten kanske hägrar för vissa om skjutfingret kliar när rådjuren betar kring husknuten.
Jag skulle nog säga att orten erbjuder någonting för alla. För den som är intresserad av att ströva i skog och mark och plocka på sig förråd av bär och svamp erbjuder de närliggande skogarna outtömliga resurser för att sylta och safta och fylla upp frysen.
På gården växer hallon och vinbär och jag har själv haft planer på att plantera Havtorn.
Utanför huset går skoterleden och i byn finns en skoterklubb som bland annat ordnar pubkvällar och vi har haft spelningar av grupper som "Hellre än bra" och "Feejk". Även Friteatern och andra teatergrupper brukar göra gästspel i byn. Det finns helt enkelt någonting för alla.

Om man skulle se lite krasst på tillvaron har huset en hel del fördelar gentemot  till exempel en lägenhet i stan.
Med kakelugn och vedspis finns det ingen anledning till oro om elen skulle slås ut (av någon outgrundlig anledning,,,som,,låt oss säga,,krig) Det finns jordkällare och en gammal ladugård på gården så för den som drömmer om självförsörjning erbjuder huset möjligheter.
Och så får jag inte glömma att det finns utedass - om det skulle behövas. :-)

Personligen har jag mobilt bredband som jag kan ta med mig vart jag än far och det fungerar att se på TV, ringa och så vidare men just nu har man planer på att gräva ner såna där bredbands kablar. Jag vacklar i frågan eftersom mitt WIFI Tele 2 skvallrar om att även 5G-nätet nått fram till byn.

Välkommen med bud ( Innan man lägger ett bud ska man veta att man har pengar eller klart med lån till husköp.) eller frågor angående hyreskontrakt till;
deborahenglund@gmail.com
Mobil: 0768-355960 (Min telefon krånglar och om du får felsignal el dylikt så är det bara att ringa igen, jag finns på detta nummer)


Deborah Englund
Konstnär och Skribent


hus tull salu
Köket nere


billigt boende
Vardagsrummet


köketFiskevatten
150 meter nedanför huset

Nyhem
Planritning
Lägg till bildtext

vintervy från vardagsrummet
Trappan upp

Hall entre

Dusch, wc, tvätt


Vardagsrum nere150 meter nedanför huset
Skoterleden går förbi huset
Från en strand i närheten


Populära inlägg