Frilans - nytt för svenskarna

Svenskarna har fortfarande inte acklimatiserat sig till den digitala tidsålderns möjligheter och landvinningar. I USA är frilansandet långt framskridet och även vi kommer troligtvis att få se mer av det framöver.
Som digital nomad har jag svårt att förstå behovet av att binda upp sina anställda och fjättra dem till en viss arbetsplats.  Det finns idag ingen anledning vare sig att fastna i långa kontrakt och anställningsförfaranden. Man måste inte träffa den som uppför uppdraget!
De som föredrar att bita sig fast i ett förlegat paradigm av förhållandet chef kontra anställd gör det därför att de inte vant sig vid den digitala frihetens alla möjligheter. Det är den enda logiska förklaringen i detta klumpiga tröga sätt att arbeta. Och det passar inte mig alls.
Jag föredrar att jobba som frilansande inom de områden där jag verkar. Jag bestämmer själv vad jag titulerar mig; frilansande skribent, frilansande copywriter, säljare, konstnär, musiker,,,jag är allt det där och lite till. Det är jag som bestämmer. Och jag väljer mina kunder.
 Som frilansande finns kundunderlaget över precis hela världen. Jag är min egen chef och bestämmer själv varifrån jag jobbar. Nej, jag har otroligt svårt att förstå hur det kommer sig att svenskarna som är så långt framskridna vad gäller den digitala utvecklingen med en dator och mobil i varje hand, hem och hushåll - fortfarande inte förstår att utnyttja friheten i sammalunda digitala utveckling!? Det är en gåta för mig.
Jag tar uppdrag som frilansare och jag behöver ingen  boss, annat än mig själv. Jag och många med mig föredrar att jobba så; vi digitala nomader, frilansare, vi som månar om vår frihet.

Deborah Englund

Populära inlägg