Millennials på arbetsmarknaden

Har märkt att man höjer "Millennials" i skyarna på arbetsmarknaden och tror att de kläckts ur några slags guldägg men min erfarenhet av sammalunda generation har gett mig helt andra erfarenheter så Hold Your horses. 
Detta är en generation som visserligen har höga tankar om sig själva och en bred mun som gärna berättar om vad fantastiska de är MEN det är sällan de kan backa upp sitt galopperande kakhål med vare sig erfarenhet, substans eller verkligt värde.
 De tror att man kan utvecklas som företagare genom att utlova poäng och goodies. Det tycker de är listigt. 
Att avlöna en rutinerad säljare kommer inte på fråga eftersom den rutinerade säljaren troligtvis är en gammal tant eller gubbe och att det säkert växer mossa på vederbörande. 
Sån är inställningen och jag har sett mer än ett företag gå under därför att de haft en Millennials som kapten på båten. 
En överskattad generation således som har MYCKET att lära. Istället för jätteproppen Orvar har vi nu fått ett gäng Narcissister som klibbar igen blodflödet av pengar till företagen så att de går under av syrebrist - men det är charmigt, SÅ charmigt med 20-åringar med grandiost självförtroende. 
Krävs bara förståelse för ekonomi och social kompetens d.v.s. förmågan att ta vuxna människor på rätt sätt. Ge dem några år som trainee - så slipper ni riskera konkurs.

Deborah Englund

Populära inlägg