Varför Radioreklam?

Jag arbetade som programpresentatör vid MittRadion i Bräcke för några år sedan. Jag förvånades då över att man inte hade något samarbete med andra Svenska närradiostationer och erbjöd Rikstäckande Radioreklam.
Nu har jag tagit itu med detta. 

Jag har skapat ett nätverk av Närradiostationer som samverkar och "pytsar ut" reklam över en stor del av landet.

Jag har lyckats få större stationer som de i storstadsregionerna att gå med på att ta ett lågt solidariskt pris.

Just nu är det 15 stationer som ingår i nätverket men jag har även fått förfrågningar från Radio Rix och andra stationer. 

Hittills har jag satsat på att få ut informationen online och om jag inte har fel så ligger vi i topp på Google på sökordet "Rikstäckande Radioreklam".

Sidan ser inte mycket ut för världen men det beror på att det är jag som gjort den :-) - och så får man inte glömma att det är ju Radioreklam vi ägnar oss åt - Inte Websidesproduktion.

Det är alltså jag som är "spindeln i nätet" för det här nätverket. Det är mig ni kommer i kontakt med i de fall ni finner möjligheten intressant.

Vad vi erbjuder är reklam hos närradio över en stor del av landet, i storstadsregioner som Malmö/Lund/Köpenhamn, Göteborg, Uppsala och via turistorter som Gotland och Båstad med flera. 

Ibland får jag reaktionen "vem lyssnar på närradio" men faktum är att just närradiostationerna har väldigt trogna lyssnare i alla åldersgrupper och jag brukar skämtsamt säga att "Närradioälskare är också människor".

 Genom att göra reklam via oss når ni ut till människor i alla ålderskategorier, vi har bland annat ett par Studentradiostationer i nätverket.
Närradions lyssnare är trogna sina kanaler och samverkar ofta mer tätt med radiostationerna med ett större engagemang i telefonväkterier, tävlingsdeltagande, önskemusik, gratulationer och så vidare så jag skulle säga att denna publik är mycket värdefull när det gäller att verkligen nå ut med sina budskap och reklamkampanjer.
Det vi erbjuder är annonsering via 15 olika stationer över hela landet. Fyra (4) reklaminslag per dag, fem (5) dagar i veckan till priset av 18995kr exkl moms. dvs 300 reklaminslag på en vecka.
Med dessa reklaminslag når ni ut till ca 700,000 lyssnare enligt Post- och Telestyrelsens beräkningar.
Jag tror att detta är en reklamkanal som skulle passa mycket bra för att nå ut med informationen om websidor men även produktreklam.
Jag brukar ta ett räkneexempel:
Om ni gör reklam via oss och endast 1% av lyssnarna nappar på erbjudandet och handlar för 100 kronor så har ni sålt produkter för 100 ggr 7000 människor = 700,000 kr
Men så tänker vi oss att det går riktigt illa så det är bara 700 människor som spenderar 100 kronor på ert erbjudande och då blir inkomsten 70,000 kronor. 
Men sen brukar jag lägga till att om man har ett så oattraktivt och dåligt reklamerbjudande så kanske man inte ska annonsera hos oss :-)
Vi tror att det även är en bra möjlighet för en längre periods reklamkampanj- eller att man ser priset som en möjlighet att testa radioreklamen till ett lågt pris. 
Det mest troliga är att priset kommer att korrigeras uppåt så småningom.
Ytterligare en sak att tänka på är att stationerna även sänder online via internet och appar vilket innebär att reklaminslagen i praktiken når ut i hela världen.
När ni gör radioreklam finns det flera tillvägagångssätt; det ena är att ni själva skickar in de ljudfiler ni vill sända, det andra är att ni skickar manus som varje station utgår ifrån när de utformar era reklaminslag - och det tredje är att ni skickar manus som jag ser till att erfarna reklamproducenter utformar på ett professionellt sätt.
Hör av er till mig så ska jag hjälpa er med att nå ut med er reklam på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt.
Med vänliga hälsningar,
Deborah Englund

Annonslinjen RadioReklam
Mobil: 0768-355960
Epost: info@deborahenglund.com

http://www.annonslinjen.se

Populära inlägg