Byt bostad och bo gratis när du reser.

Tiderna förändras och resandet lika så. Sättet att resa på förändras.
I takt med att flygbolagen ger möjligheter för människor att färdas över världen till lägre kostnader öppnar människornas kreativitet upp för alternativa möjligheter att resa för mindre pengar som krävs för dyra charterresor och hotellvistelser.
Coachsurfing är ett av de nya fenomenen där människor engagerar sig i klubbar där man skapar världsvida kontaktnät med människor som öppnar upp sina hem för resenärer som kan få låna soffan för en natt.
Att byta bostad är ett annat alternativ och världen över ansluter sig allt fler människor till dessa alternativa möjligheter till att se världen.
Fördelarna är många. Istället för att gå i "Turismens fålla" kommer resenärerna närmare lokalbefolkningen och får djupare insyn i resmålets kultur och levnadsvanor. Nya insikter och erfarenheter är mer lättillgängliga än för dem som reser i grupp och följer de vanliga resrutterna och turiststråken.
När resenären på detta sätt vidgar sina vyer upptäcker man att det inte bara är billigare att bo. Att avvika från de vanliga turiststråken resulterar i nya upptäckter, nya vägar, andra matställen än de som vanligtvis frekventeras av turisterna. Billigare restauranger på tvärgatan bredvid det breda turiststråket.

Flygbiljetten är inte den största kostnaden för resan - utan boendet.
När man byter hem med någon så bor man GRATIS!!!
Ofta upplåter "hembytarna" även sina bilar till varandra och slipper då även kostnader för dyra hyrbilar. När man har tillgång till ett fullt utrustat hem kan man laga sin egen mat vilket är avsevärt mycket billigare än ständiga restaurangbesök.
Man kan säga att man byter liv med varandra och du får uppleva hur det är att bo på stället du åkt till. Man träffar grannar, handlar i lokala affären, får insidertips från sin bytespartner om olika restauranger att besöka eller sevärdheter i området. 
Att byta hem eller soffsurfa minskar kostnaderna så pass mycket att man har råd att resa oftare och weekendresandet blir allt vanligare.

Vi har en Hembytar-klubb och vi har medlemmar av alla slag: pensionärer, familjer, singlar, föräldrar med utflugna barn, men mest av allt är det folk med driv och nyfikenhet, entreprenörer, egen företagare och lärare.
Vi har över 40,000 objekt i 143 länder och det sker över 110,000 byten varje år. Våra medlemmar är ständigt aktiva på vår hemsida med att planera sin nästa semester. Vill du resa mer och betala mindre? Prova att byta hem på semestern och bo gratis i något av våra 40,000 objekt.coachsurfing

Populära inlägg