Res med poäng - RCI - Klubben för kloka resenärer.

Har du varit på en sån där anläggning där man bedriver Timeshare och handel med andelslägenheter? Då har du förstått hur RCI points fungerar. Säkert har du även förstått vilka fantastiska möjligheter ett medlemskap i RCI erbjuder OM det inte hade varit för kraven på andelsägandets sk Timeshare.

Nu är problemet röjt ur vägen. Nu kan ni ta del av RCI´s poängsystem och vara medlem i RCI utan att vara involverad med Timeshare. Nu har du möjlighet att ta del av fördelarna med RCI - och slippa nackdelarna med att vara uppbunden av ett andelsägande. 


Efter att ha jobbat inom Timeshare industrin sedan i slutet av 80-talet har jag sett dess för- och nackdelar. Fördelarna har varit alla möjligheter som ett klubbmedlemskap erbjudit att genom poängsystemet resa över hela världen och få tillgång till sista-minuten-erbjudanden till mycket förmånliga priser.
Nackdelarna har bestått i att man har varit tvungen att investera stora summor i andelsägande av lägenheter hos olika resorter för att få tillgång till fördelarna.
På åttiotalet när jag började som OPC - Outside Personal Contact - på Grand Canaria och alltså var den som bjöd in gäster till mötena där man sålde andelsägandet - så blev man i samband med ett köp även ansluten till "The Millionaries Club" vilket naturligtvis kändes som en ära - just då. Annat var det när man kom hem sedan och insåg att man inte var någon miljonär men trots detta var "lycklig" ägare till en andelslägenhet på Grand Canaria. Många blev förtvivlade över att de låtit sig duperas. Och jag förstår dem. På den tiden fanns det heller ingen ångerrätt så för många innebar detta ägande stora ekonomiska problem. Det är de människor som drabbats av detta, som blivit övertalade att investera i en dröm - som gett Timeshare industrin dåligt rykte. 
Många är de vars röster höjts om Timeshare industrins säljmetoder. Och jag håller med dem. Säljarna hade inga skrupler i sin jakt på provision. Hade de haft hjärtan i kroppen hade de skiljt mellan bra kunder; dvs kunder som hade de ekonomiska resurserna som krävdes för att dra nytta av fördelarna med Timeshare - och olämpliga kunder - dvs de människor som helt enkelt inte hade de ekonomiska musklerna. Men många av säljarna var hjärtlösa och satte sig själv - och sina egna inkomstmöjligheter - före de människor som de mötte. Säljare av den här typen av är helt enkelt oprofessionella med sin rovdjursmentalitet och totala avsaknad av urskiljningsförmågor och hänsynstagande.

DOCK - finns det även de som är mycket nöjda med sin investering. Av dessa nöjda kunder hörs dock inte mycket eftersom det är de missnöjda som basunerar ut sitt missnöje.
De som är nöjda med sitt andelsägande och drar nytta av poängsystemets alla fördelar investerar gärna i fler andelar för att få tillgång till flera poäng och resa mer.

Att vara medlem i en reseklubb har helt enkelt inte varit för alla - förrän NU.
Vad som hänt är att man nu kan investera i ett medlemskap i en resort utan krav på att köpa andelar i Timeshare.  Detta är ett mycket billigare sätt att få tillgång till alla fördelarna med medlemskapet i RCI-points och man binder heller inte upp sig till ett ägande utan kan närsomhelst avsluta sitt medlemskap.
Är man ägare av en andelslägenhet måste man annars precis som vid ägande av en vanlig fastighet - sälja sin andel för att bli av med lägenheten. Nu blir man medlem i en resort men äger ingenting man sedan behöver göra sig av med -  kvar är endast fördelarna med ett medlemskap i en semesterklubb.

RCI-points 


Som medlem får man tillgång till Hotell, resorter och lägenheter över hela Världen, allt från
världskända Hotellkedjor som Mariott och Hilton till mer spartanska anläggningar som husbåtar. Gemensamt med alla anslutna anläggningar är att de passerat RCI´s krav på kvalitet.
Som medlem investerar man i önskade poängpaket som man sedan använder som pengar när man bokar sina resmål. 
Som medlem reser man långt mycket billigare än resenärer som inte har medlemskap i RCI och man har dessutom fördelar som icke-medlemmar saknar i form av till exempel mycket billiga sista-minuten erbjudanden. 

När man bokar en vistelse så kan man boka för flera personer samtidigt för samma poäng vilket gör det hela till ett mycket billigt sätt att resa. T.ex. lägger du poäng på en vecka i Florida så kan du ta med dig så många personer som det finns bäddar för. Och det är inte ovanligt med lägenheter för 6 personer eller fler.
Man kan även som medlem skaffa gästcertifikat till icke-medlemmar och i praktiken tjäna pengar på att erbjuda billiga Hotell och semesteranläggningar till icke RCI-anslutna personer.


Varför ansluter sig Hotell och resorter till RCI-points?

Iden med att ingå i RCI´s nätverk av semesteranläggningar är att Hotellen genom anslutningen har större chans att uppnå full beläggning.
Man erbjuder billigare Hotellvistelser till medlemmar eftersom man tjänar på så mycket annat under gästens besök, mat och dryck, evenemang, souvenirer osv, osv  - hela orten och turistindustrin tjänar på att den RCI-anslutna anläggningen erbjuder billigare semestervistelser till RCI´s medlemmar.

Timeshare eller bara medlemskap - Vad är skillnaden? 

Skillnaden är som jag tidigare var inne på den att man inte behöver äga en andel i en fastighet och man är alltså inte uppbunden till nått långtidskontrakt utan kan närsomhelst lämna klubben.

Som ägare av en Timeshare så har man köpt in sig i en viss vecka hos den anläggning där man valt att bli andelsägare.
Veckorna har olika poängvärde beroende på säsong osv.
Antingen utnyttjar man sitt andelsboende under den valda veckan eller så väljer man att byta in den mot poäng via RCI - och reser helt enkelt någon annanstans.
Som ägare av en Timeshare kan du samla de årliga poängen upp till tre år. Om du till exempel har siktat in dig på en längre vistelse till ett dyrare resmål som kostar mer poäng - så kanske du väljer att avstå din vecka och istället samla poängen under tre år - för att sedan lägga poängen på den resa du sparat till.
Du kan även låna poäng av dig själv och ta ut poäng i förskott.

Poängen fungerar som pengar och för varje resmål bör man överväga vad man sparar mest på; att använda poängen eller att betala med pengar.

Det är inte så komplicerat som det verkar vid första anblicken. Man lär sig snart förstå poängen.


Vad innebär det då att vara medlem i RCI utan att vara ägare av en Timeshare/andelslägenhet?

Då kan du investera i de poäng du behöver och kan planera dina inköp utifrån ditt behov från gång till gång.
Nått år kanske du inte investerar i poäng överhuvudtaget utan väljer att enbart åka på sista-minuten-resor. Då behöver du bara betala medlemsavgiften till RCI och den resort som du är medlem hos. Medlemsavgiften hos resorten är 1800 dollar per år och då får du även 10,000 poäng att investera i valfri vistelse världen över.
Och även utan andelsägande kan du välja att spara inköpta poäng i upp till 3 år - under förutsättningen att du betalat ditt medlemskap - annars förverkas poängen.


För att få reda på mer om hur du blir medlem i RCI och den resort som erbjuder andelsfritt medlemskap så kan ni kontakta mig. Jag är kontrakterad som Marketer Associate och det är jag som hjälper er med medlemsansökan.


Ni når mig via mobil: 0768-355960 och epost; info@deborahenglund.com


Med vänliga hälsningar,

Deborah Englund

Populära inlägg